10/02/2021

GoodPlanet vzw zoekt een vrijwillige marketing-enthousiasteling!

GoodPlanet vzw geeft al jaren duurzaamheidsworkshops- en coachings in scholen. Sinds enkele jaren doen we hetzelfde in bedrijven, onder de naam ‘Sustainable Solutions’.

Om dit aanbod naar bedrijven beter in de markt te zetten en naar de ‘next level’ te tillen, zoeken we een marketing-enthousiasteling.

Ken je GoodPlanet?
GoodPlanet is een vzw die via workshops, projecten en campagnes oplossingsgerichte kennis verspreidt over alle duurzaamheidsthema’s (natuur, klimaat, voeding, mobiliteit, water, circulaire economie…).
GoodPlanet is milieu-positivist: we geloven in de kracht van educatie en tonen met concrete en positieve acties de weg naar een duurzame samenleving – een GoodPlanet. Jaarlijks inspireren en activeren de 70 GoodPlanet medewerkers en tientallen vrijwilligers meer dan 500.000 kinderen, jongeren en volwassenen in scholen en bedrijven in heel België.

Jouw rol en taken

  • Je helpt ons met de (re)branding van de GoodPlanet Sustainable Solutions (duurzaam workshop- en coachingsaanbod voor bedrijven en organisaties).
  • Je helpt bij het opzetten van een marktonderzoek voor MVO/CSR-diensten.
  • Je maakt een marketingplan om potentiële B2B-klanten aan te spreken. Dit omvat onderzoek en analyse van een overzicht van de Belgische MVO/CSR- en corporate engagement markt, potentiële klanten, hun behoeften, interesses en kenmerken, relevante marketingkanalen…

Dit profiel zoeken we:

We zoeken iemand met ervaring op het gebied van marketing (Business development & communicatie) en die een goede kennis heeft op van de CSR-markt (Corporate Social and Environmental Responsibility) om te helpen het aanbod naar bedrijven te rebranden & beter in de markt te zetten. Zelfstandig kunnen werken is een vereiste.

Dit bieden we je

Een opdracht die:

  • Zinvol is. Dankzij jouw inbreng planten we zaadjes voor een duurzame samenleving, voor een GoodPlanet.
  • Flexibel is. We bespreken de tijd die je in ons project wil investeren in onderling overleg.
  • Corona-proof is. We werken momenteel grotendeels van thuis uit.

Bovendien kan je:

  • Samenwerken met een (we zeggen het zelf, heel fijn) ‘purpose driven’ multidisciplinair team in een diverse en meertalige omgeving.
  • Een vrijwilligersvergoeding ontvangen van 30 euro per dag.

Zo kan je solliciteren

Stuur je cv per mail met onderwerp “Vrijwilliger MVO marketing” naar vacature@goodplanet.be