Heb je het ook gehad met dagenlang werken voor een scherm? Toch kan je dat ook leuk maken: waarom geen gebruik maken van deze crisis om samen met je collega’s duurzame(re) gewoontes te ontwikkelen?

Maar hoe doe je dit online?

We stellen alvast vier ideeën voor:

 1. Web-lunch of koffiebreak

  Organiseer een virtuele duurzame lunch of koffiepauze: bied een online kookworkshop aan rond duurzame voeding (lokaal, vegetarisch, vegan, afval-arm…). Iedereen kookt thuis in alle veiligheid onder begeleiding van een chef-kok. Eten doe je  samen – van thuis uit.
  Een ander ideetje: een collectieve ‘food for thought’ koffiepauze. Iedereen gaat voor z’n scherm zitten met een koffie. Maar we praten eens niet over het werk, maar bijvoorbeeld over duurzaamheid (je vindt enkele interessante artikels op onze website).

 2. Samen duurzaamheidsuitdagingen aangaan op een online platform

  Stimuleer je team(s) om zich in te zetten voor duurzame ontwikkeling. Via het online platform ‘GoodCoaching tool’ kan je je collega’s uitdagen met online wedstrijdjes, sterker laten samenwerken of laten deelnemen aan allerhande acties rond klimaatverandering en duurzame mobiliteit. Word jij de ‘Minimum Emissions Champion’? Ken jij alles over het gebruik van de openbare ruimte? De tool kan aangepast worden met en voor om in uw eigen tempo en afgestemd op uw prioriteiten, doelstellingen en context.
  Via het participatieve GoodLab platform verzamel (en prioriteer) je ideeën van medewerkers om een sociale of ecologische uitdaging online op te lossen.  .

 3. ‘GoodHabits’ online workshops

  Neem je duurzame gewoontes en gedrag samen met je collega’s onder de loep en ontdek samen hoe je ze kan veranderen. Welke nieuwe en duurzame gewoontes heb je al gecreëerd tijdens de lockdown? Wat weerhoudt je ervan om dit ook na de lockdown te doen? Hoe zou je deze drempels kunnen wegnemen?  Welke ‘nudges’ (of boosts) zouden kunnen helpen om deze nieuwe gewoontes over te dragen naar je werkplek?
  In onze ‘GoodHabits’ online workshops word je begeleid door een ervaren faclitator, maak je kennis met technieken voor gedragsverandering en ontwikkelen je een actieplan rond duurzame gewoontes.

 4. Verminder je klimaat-impact

  Veel mensen zien kansen in de verminderde CO2– en klimaatuitstoot als gevolg van de gedaalde mobiliteit in deze thuiswerktijden. Wil je dit graag vasthouden en onderzoeken welke maatregelen je bedrijf kan nemen om de impact op de klimaatverandering blijvend te verminderen?

  • Bekijk deze inleidende video over de overgang naar de koolstofarme samenleving
  • Neem deel aan het online spel ‘My2050‘, individueel of als team.

… en als de crisis voorbij is? Een mens- en planeetvriendelijke leefstijl zal voor velen op de agenda blijven staan. Wist je dat planeetvriendelijk voedsel ook goed is voor je gezondheid en je immuunsysteem? Of dat tijd doorbrengen in de natuur helpt om stress te verminderen? In elk geval: dan kunnen we weer naar buiten! GoodPlanet staat dan weer vol enthousiasme klaar met teamworkshops en -activiteiten in en over de natuur.

Heb je meer informatie nodig of wil je je inschrijven? 

Neem contact op met ons Bekijk ons Sustainable Solutions-aanbod

* GoodPlanet Belgium is officiële partner van  « La Fresque du Climat »