Word jij één van onze Duurzaamheidscoaches?

Om bezoekers van de interactieve tentoonstelling BELEXPO te begeleiden en om workshops en trajecten rond verschillende duurzaamheidsthema’s te geven voor verschillende doelgroepen, zoeken GoodPlanet in opdracht van Leefmilieu Brussel momenteel een drietalige duurzaamheidscoach nl/fr/eng.


Over BELEXPO

BELEXPO is een interactieve tentoonstelling over het klimaat en de steden van morgen in het BEL, een originele en duurzame plek op de site van Thurn en Taxis. De tentoonstelling wordt voornamelijk bezocht door scholen, maar ook gezinnen en jongerengroepen komen regelmatig op bezoek.

BELEXPO is een initiatief van Leefmilieu Brussel en wordt beheerd door GoodPlanet Belgium. Samen zoeken we animatoren die hun passie voor duurzaamheidsthema’s en organisatorisch talent willen inzetten om de bezoekers van BELEXPO een kwalitatieve en leerrijke ervaring te bieden.


Over GoodPlanet Belgium

GoodPlanet is ervan overtuigd dat educatie een belangrijke rol speelt bij de transitie naar een duurzame samenleving. Via onze projecten, campagnes en workshops verspreiden we kennis en planten we zaadjes voor verandering. We maken duurzame ontwikkeling concreet, haalbaar en aantrekkelijk. Steeds met een positieve blik en een hoopvolle insteek. Jaarlijks inspireren en activeren onze 80 medewerkers en tientallen vrijwilligers meer dan 500.000 kinderen, jongeren en volwassenen over heel België.
Ontdek meer op onze website: goodplanet.be/nl/over-ons


Jouw rol en taken:

 • Als deel van het animatieteam van BELEXPO sta jij in voor de bezoekerservaring in de tentoonstellingsruimte. Je neemt kinderen en jongeren van bij het onthaal al mee in het verhaal van de expo. Dat doe je op een enthousiaste en dynamische manier. De bezoekers ontdekken de expo op hun eigen ritme, maar jij staat klaar om vragen te beantwoorden of hen op weg te helpen. Je daagt hen uit, prikkelt hen en spoort de kinderen en jongeren aan tot een actieve ontdekking van de expo.
 • Daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor een correct beheer en gebruik van het expomateriaal: je deelt digitale armbanden uit en verzamelt ze opnieuw na het bezoek, je reinigt het materiaal tussendoor, je signaleert defecten, …
 • Tot slot zorg je samen met de leden van het animatieteam voor een vlotte doorstroom van bezoekers: je volgt de dagplanning nauwkeurig op, je wijst bezoekers de weg naar de wc, vestiaire of restaurant, …
 • Je wordt hierbij aangestuurd en gecoacht door een regisseur die alles mee in goede banen leidt.
 • We geven er de voorkeur aan dat animatoren deze job combineren met het begeleiden van duurzaamheidsworkshops van GoodPlanet Belgium, voornamelijk in scholen, maar ook in bedrijven. Hiervoor zijn dezelfde competenties vereist. Als je uitgenodigd wordt voor een gesprek, bespreken we de mogelijkheden op basis van jouw interesses en onze noden.

Dit profiel zoeken we:

 • Wij zoeken ‘zinzoekers’. Voor ons is jouw motivatie, eventuele ervaring en hart voor de planeet belangrijker dan een diploma. Je hebt dus veel goesting en minstens aantoonbare affiniteit met één of meer thema’s van BELEXPO. En je voegt zelf de daad bij het woord. Je bent bereid om je bij te scholen over andere duurzaamheidsthema’s. Wel vragen we minimaal een diploma secundair onderwijs om vlot mee te kunnen draaien in onze organisatie.
 • Je hebt bij voorkeur minstens één relevante ervaring in het begeleiden van groepen (via het geven van opleidingen, jeugdbeweging, workshops,…)
 • Competenties:
  • Klantgerichtheid, contactvaardig zijn
   Je durft mensen aanspreken en kan een educatieve boodschap overbrengen op een duidelijke, enthousiaste manier. Je drijfveer is anderen te motiveren en te stimuleren tot actie en persoonlijke ontwikkeling. Je kan je inleven in de leefwereld van kinderen en jongeren en hebt voldoende communicatieve vaardigheden om ook leerkrachten en andere doelgroepen te begeleiden. Je past met andere woorden je attitude, communicatie en boodschap aan naargelang de doelgroep.
  • Regels en afspraken nakomen, flexibiliteit, omgaan met stress
   Je bent stipt, maar ook flexibel. Als de planning last minute aangepast wordt of als er zich een technisch probleem voordoet, zit het in jouw natuur om snel te schakelen en oplossingen te vinden.
  • Zelfstandig werken, teamspeler
   Je kan je taken zelfstandig uitvoeren. Missie volbracht? Dan ben jij de eerste die ziet wat er nog moet gebeuren of waar je je teamgenoten bij kan ondersteunen.
  • Creatief denken
   Je draagt actief bij tot de educatieve bezoekerswerking door spontaan creatieve, maar haalbare ideeën aan te brengen.
  • Taalkennis
   Je bent uitstekend drietalig Nederlands/Frans/Engels.
 • Je kent het standaard Microsoft Office pakket.
 • Volgde je recent een basisopleiding eerste hulp? Dat is goed meegenomen.
 • Het is een pluspunt als je in Brussel woont of je vlot van en naar Brussel kan verplaatsen.
 • Je bent bereid om minstens 1 dag per maand in het weekend te werken. Ook tijdens schoolvakanties kan je af en toe beschikbaar zijn.
 • Je bent op heel korte termijn beschikbaar.
 • De openingsuren van BELEXPO wachten niet op jou. We verwachten dan ook dat je stipt op tijd komt.

Dit bieden we je:

 • Deeltijds contract van bepaalde duur (tot december 2021), met grote kans op verlenging. Je werkbreuk is bespreekbaar.
 • Je wordt correct verloond volgens barema. Per gewerkte dag krijg je een maaltijdcheque. Verplaatsingen met openbaar vervoer worden volledig terugbetaald. Je krijgt een kilometervergoeding voor verplaatsingen met de fiets (€ 0,24/km) en indien nodig met de wagen (€ 0,35/km – niet voor verplaatsingen naar exporuimte of naar bureau). Prestaties in het weekend worden 20% extra vergoed. Voor standby-tijd in het weekend voorzien we een premie.
 • Een degelijke basisopleiding om je klaar te stomen als animator.
 • Je werkt samen met een enthousiast en multidisciplinair team van duurzaamheidscoaches.
 • Een fijne werkplek: BEL is een modern en duurzaam gebouw, met onder andere een restaurant met Good Food-label, op de site van Thurn en Taxis die volop in ontwikkeling is: van een eetbaar park tot een duurzaam dorp.

Zo kan je solliciteren

Stuur je cv samen met een korte motivatiebrief per mail met als onderwerp “Sollicitatie duurzaamheidscoach BelExpo” naar vacature@goodplanet.be


Diversiteit op het vlak van taal, leeftijd, gender, cultuur, … zit in het DNA van onze organisatie en medewerkers. Hoe meer diversiteit, hoe groter de rijkdom aan kennis, ideeën en ervaringen. De diversiteit van ons team laat ons toe om ons aanbod optimaal af te stemmen op de wensen en noden van onze eveneens diverse doelgroepen. GoodPlanet kiest er als houder van het Actiris-diversiteitslabel dan ook voor om iedereen die onze missie en visie mee wil uitdragen gelijke kansen te geven.