Al meer dan 30 jaar zet Esmeralda van België zich als journaliste en documentairemaakster in voor natuurbescherming en respect voor de rechten en de kennis van inheemse volken.

Als journaliste en producente reisde ze de wereld rond en ontmoette ze vele gemeenschappen die de gevolgen van de klimaatcrisis en het verlies aan biodiversiteit aan den lijve ondervinden. Ze realiseerde zich dat deze dubbele existentiële crisis in de eerste plaats een aanval is op onze meest fundamentele mensenrechten en dat deze overal de meest kwetsbaren onevenredig treft. Daarom moeten we klimaatonrechtvaardigheid rechtzetten en oplossingen vinden om een systeem op te bouwen dat mens en natuur op de eerste plaats zet.

De prinses is overtuigd van de nood aan initiatieven zoals GoodPlanet. Voor haar is “het onderwijzen en informeren van toekomstige generaties over duurzame ontwikkeling van vitaal belang”. Ze benadrukt de positieve benadering van GoodPlanet, die hoop en inspiratie geeft. Die zorgt er onder andere voor dat meer mensen in contact komen met de natuur en zich er een bewustzijn rond creëren – die herverbinding is essentieel in een wereld waarin veel kinderen niet langer de gelegenheid hebben om een band met die natuur te krijgen.

We willen Prinses Esmeralda bedanken voor haar steun. Haar enthousiasme voor onze projecten is hartverwarmend!

Fotobijschrift: Prinses Esmeralda van België overhandigt het Blue Flag-label aan avonturier Edouard De Keyzer namens GoodPlanet.