Bekijk hier de nieuwsbrief online

Big Jump: spring zondag mee voor proper water


Droom jij ook van glinsterende rivieren, groene oevers, beekjes vol leven of meer water in de stad? Sluit je nu zondag 14 juli aan bij een Big Jump in je buurt.

Om stipt 15u springen duizenden burgers over heel Europa in waterlopen om aandacht te vragen voor propere rivieren. In Vlaanderen kan je op 13 locaties meespringen. In Antwerpen springen we samen met GoodPlanet-ambassadrice Roos Van Acker op een nieuwe, prachtige locatie aan de Droogdokken.
Hoe is het gesteld met onze rivieren?
Sinds de jaren 90 is de toestand van onze rivieren al veel verbeterd. Toch slaagde ons land er niet in om tegen 2015 te voldoen aan de Europese eis om alle rivieren te herstellen naar een goede ecologische toestand. We kregen uitstel tot uiterlijk 2027. Momenteel vragen enkele Europese lidstaten echter om de regels af te zwakken.
Wij willen onze rivieren terug
De initiatiefnemers van Big Jump roepen beleidsmakers, bedrijven en burgers op om samen werk te maken van propere rivieren. Daar heeft niet alleen de natuur, maar ook de mens baat bij. Want wie geniet niet van fietsen of wandelen langs een groene oever, een kanotocht tussen bossen en velden, een verfrissende plons op een warme zomerdag of gewoon zicht op bruisend water middenin de stad?

Spring of supporter jij ook mee voor proper water?

 
Wanneer? Zondag 14 juli om 15u 
Waar? 13 locaties in Vlaanderen  
Antwerpen Oost-Vlaanderen West-Vlaanderen Limburg:
  • Sint-Truiden
Vlaams-Brabant
  • Overijse
  • (Tienen: deze jump vond uitzonderlijk al plaats op zondag 7 juli)
Kan je niet springen, maar wil je de actie toch steunen? Ga naar het algemene Facebook-evenement van Big Jump 2019 en geef aan dat je "geïnteresseerd bent".
Meer weten? Elders in België jumpen?
Big Jump is een Europese actie, in ons land gecoördineerd door GoodPlanet Belgium, met de steun van Aquafin.

GoodPlanet Belgium vzw - Edinburgstraat 26, 1050 Brussel - 02 893 08 08
We zijn elke werkdag bereikbaar van 9u tot 12u30 en 13u30 tot 17u.

Samen maken we van deze planeet een GoodPlanet
Met jouw steun kunnen we nóg meer mensen inspireren en overtuigen om duurzaam samen te leven. Voor giften vanaf 40 euro bezorgt GoodPlanet je een fiscaal attest.

Facebook
Link
YouTube
LinkedIn
Email