Wat doen we voor het klimaat?

Ons team beantwoordt jouw vragen over de energietransitie
Om de klimaatverandering te keren, moeten we onze maatschappij volledig anders organiseren. Tegen 2050 wil België weinig of geen CO2 meer uitstoten. Een grote en complexe uitdaging. Hoe pakken we dat aan als samenleving?
De juiste keuzes maken, begint eerst en vooral bij het kennen en begrijpen van de maatschappelijke uitdagingen. Daarom wil het team van GoodPlanet een breed publiek inzicht geven in de transitie naar een CO2-neutrale samenleving. Dat doen we door zoveel mogelijk vragen te beantwoorden.

Bekijk alle vragen & antwoorden >
Stel ons een vraag >
De klimaatprojecten van GoodPlanet

Klimaatcoaches, schoolvervoerplannen, energiemonitoring- en coaching voor scholen en bedrijven, energy parties bij jou thuis, rondleidingen in een geothermische centrale, …

Ontdek al onze klimaatprojecten en onderneem samen met ons actie als burger, bedrijf of school.
Sign for my Future

De opwarming van de aarde een halt toeroepen is een cruciale uitdaging voor onze maatschappij. Voor ieders toekomst. Via de campagne Sign for my Future kan jij de politici van morgen een krachtig signaal geven. Dat duurt maar een minuutje. Teken dus nu voor het klimaat en voor de toekomst. 250.000 Belgen gingen je al voor.

Ontdek Hasselt met de wandelzoektocht van Cera & GoodPlanet

- van mei tot september -
Met de Cera GoodWalk-wandelgids in de hand, bekijk je de stad Hasselt door een duurzame bril. De wandelroute van 5,5 km brengt je van de ene ontdekking naar de andere. Van groene oases en verrassende pleintjes tot lokale lekkernijen en eerlijke mode van de bovenste plank. Onderweg ga je op zoek naar antwoorden op de wedstrijdvragen.

Zo doe je de Cera GoodWalk.

Budgetteren kun je leren

Financiële educatie is een basisvaardigheid om actief aan de moderne maatschappij te kunnen deelnemen. Zijn de jongeren in jouw klas klaar om hun financiële toekomst in handen te nemen? Ontdek de innovatieve tools van Budget Responsible om jouw leerlingen een budget te leren beheren.

GoodPlanet Belgium vzw - Edinburgstraat 26, 1050 Brussel - 02 893 08 08
We zijn elke werkdag bereikbaar van 9u tot 12u30 en 13u30 tot 17u.

Samen maken we van deze planeet een GoodPlanet
Met jouw steun kunnen we nóg meer mensen inspireren en overtuigen om duurzaam samen te leven. Voor giften vanaf 40 euro bezorgt GoodPlanet je een fiscaal attest.