Klimaatactie: teken jij ook voor de toekomst?

Elke dag trekken onze educatief medewerkers naar scholen om kinderen en jongeren te inspireren voor een duurzame samenleving. Vandaag inspireren zij ons massaal met hun actief burgerschap en hun luidkeels klinkende oproep tot klimaatactie.
Klimaatactie is één van de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de Verenigde Naties. Net als samenwerkingen opzetten om die doelen te bereiken. GoodPlanet werkt al meer dan twintig jaar graag en goed samen met jullie, educatieve instellingen, maar ook met andere organisaties, ngo’s, vzw’s, burgers, overheden, en ja ook met ondernemingen, klein en groot. Omdat we ervan overtuigd zijn dat we met bruggen bouwen samen meer kunnen bereiken dan met deuren sluiten.

Samen de schouders zetten onder deze gigantische maatschappelijke uitdaging is ook het uitgangspunt van de campagne Sign for my Future. Bedrijfsleiders, middenveldorganisaties, rectoren, wetenschappers, burgers en alle Belgische media bundelen hun krachten in het breedste klimaatinitiatief ooit in ons land. 
Want de politiek moet NU inzetten een ambitieus en sociaal rechtvaardig klimaatbeleid. Uiteraard moeten we daarnaast allemaal, burgers en bedrijven, een tandje bijsteken. Uiteraard moet klimaatactie ook op school de nodige aandacht en ruimte krijgen. We zetten graag vier projecten in de kijker om jouw klas of school op weg te helpen:
Nodig een klimaatcoach uit in je klas

Een koolstofarme maatschappij tegen 2050. Welke inspanningen moeten de verschillende sectoren, zoals landbouw of industrie, leveren om die doelstelling te halen? Je leerlingen maken hun eigen toekomstscenario's via de interactieve webtool my2050.be

Ik vraag een workshop aan >
Sign for my Future

Bedrijfsleiders, middenveldorganisaties, rectoren, wetenschappers, burgers en alle Belgische media slaan de handen in elkaar voor het breedste klimaatinitiatief ooit in ons land. We hebben ook jouw handtekening nodig om een sterk signaal te sturen naar de komende regeringen.

Ik teken voor de toekomst >
Internationale wedstrijd voor jonge journalisten

Aandacht vragen voor klimaatactie? Duurzame plekken spotten in je stad of gemeente? Inzoomen op gendergelijkheid? Wie weet verschijnt de foto van jouw leerlingen als nationale winnaar in de Metrokrant voor minstens 690.000 lezers. 

Ik schrijf nu in en stuur voor 28/2 een foto door >
Ideeënplatform voor jongerenparticipatie 

GoodPlanet & WWF geven jongeren een stem. Op ideas4planet.be kunnen ze hun ei kwijt: zelf een idee lanceren, stemmen en/of reageren. Ideaal als naverwerking van een les of activiteit rond klimaat.

Naar het platform >
Dikketruiendag 

Vandaag organiseren duizenden leerlingen over heel het land energiebesparende acties. Is jouw school ook ingeschreven? Geef je meetresulaten in via onze GoodSchool DigiTool. Zo maak je de inspanningen concreet voor je leerlingen, vergelijk je resultaten en ontdek je hoe je nog beter kan scoren.

Ik maak een account aan >

Ook scholen die niet deelnemen aan Dikketruiendag kunnen gratis een account aanmaken.
GoodPlanet Belgium vzw - Edinburgstraat 26, 1050 Brussel - 02 893 08 08
We zijn elke werkdag bereikbaar van 9u tot 12u30 en 13u30 tot 17u.

Samen maken we van deze planeet een GoodPlanet
Met jouw steun kunnen we nóg meer mensen inspireren en overtuigen om duurzaam samen te leven. Voor giften vanaf 40 euro bezorgt GoodPlanet je een fiscaal attest.