Bekijk hier de online versie van deze nieuwsbrief
Yann Arthus-Bertrand: Tourist in a swimming pool in Pamukkale, Anatolia, Turkey

Zo groeide de eerste actie


Twee weken geleden kregen we een enthousiaste mail. Van Bert, Lies en hun dochters. Dat ze na hun trektocht door Indonesië onder de indruk waren. Van orang-oetans en rijstvelden. Maar ook van de schade die palmolie en plastic daar aanrichten.

Eenmaal terug thuis maakten ze een plan. Om zoveel mogelijk mensen te vertellen dat sommige bokes met choco niet goed zijn voor de orang-oetans. Maar vooral om zoveel mogelijk mensen te inspireren om vanaf nu te WOP'en. Wijzer Omgaan met de Planeet? Ontdek hun verhaal en actie.
Ook jij kan een actie organiseren die mensen aanspoort om goed te doen, voor elkaar en voor de planeet. Koeken bakken. De Warmathon lopen. Of dat allemaal. Alleen, met je gezin, je vrienden, je collega’s je klas of school. Laat je inspireren door acties van onze GoodFriends.

Steun GoodPlanet met jouw warme actie


Je kan de opbrengst schenken aan één van de bijna 2000 goede doelen die zich registreerden voor de Warmste Week. Drie goede redenen om voor GoodPlanet te kiezen:

We focussen op educatie


Onze medewerkers trekken er dagelijks op uit om in tientallen scholen over heel het land kinderen en jongeren warm te maken voor een duurzame samenleving. Zo maken wij het verschil.

We zetten onze roze bril niet af


In onze workshops vertrekken we altijd van een positief toekomstbeeld. Zonder de realiteit uit de weg te gaan. Zo inspireren we jong en oud om hun schouders te zetten onder de wereld waar zij van dromen.

We werken rond alle duurzaamheidsthema's


Groene en gezellige speelplaatsen? Een zero afval lunch, gezond voor jou en voor de planeet? De mobiliteit rond de school verbeteren? Een foto-expo over bijen en bestuivers? Dat allemaal en nog veel meer.
Organiseer jij net als Bert, Lies en dochters een warme actie voor GoodPlanet? Laat het ons zeker weten zodat wij jouw engagement voor een duurzame samenleving kunnen delen met onze duizenden GoodFriends. Hier vind je promotiemateriaal dat je tijdens je actie kan gebruiken. 
Ik organiseer een warme actie voor GoodPlanet
Ik bak mee met de Ketnet Koekenbak voor GoodPlanet
Ik loop de Warmathon voor GoodPlanet
Meer weten over GoodPlanet? Bekijk onze organisatiefilm (90 sec) of ontdek al onze projecten en thema's op onze nieuwe website.

Sustainable Development Goals

In september 2015 lanceerde de VN 17 doelstellingen voor een betere wereld. GoodPlanet werd door een professionele jury gekozen als ambassadeur van deze Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen in België. Samen met de andere SDG Voices gaan we de uitdaging aan om de SDG’s bekend te maken bij de Belgische bevolking. www.sdgs.be
GoodPlanet Belgium vzw - Edinburgstraat 26, 1050 Brussel - 02 893 08 08
We zijn elke werkdag bereikbaar van 9u tot 12u30 en 13u30 tot 17u.

Samen maken we van deze planeet een GoodPlanet
Met jouw steun kunnen we nóg meer mensen inspireren en overtuigen om duurzaam samen te leven.
Voor giften vanaf 40 euro bezorgt GoodPlanet je een fiscaal attest.
Website: www.goodplanet.be
Nieuwsbrief: inschrijven - uitschrijven