Bekijk hier de online versie van deze nieuwsbrief
 

Een veilige en gezonde schoolomgeving
 

Dat wil toch elke leerkracht en elke ouder? Betrek iedereen en ga er samen voor, of het nu via een digitale app is, een schoolstraat, een fiets-award of wekelijkse uitdagingen voor je leerlingen. Vind je in deze nieuwsbrief geen mobiliteitsproject op maat van jouw school? Contacteer ons  en we bekijken samen wat de mogelijkheden zijn.
 

Street Motion

Jongeren eisen de straat op*

Hoe verplaatsen je leerlingen zich naar school en door de stad? Sportief op de fiets, met de step of skateboard, chill met de metro of lekker te voet? Dit najaar lanceren we wekelijks uitdagingen die je leerlingen zelfstandig kunnen uitvoeren. De opdrachten zetten aan tot nadenken over mobiliteit en verkeersveiligheid. Ze stellen hun eigen keuzes in vraag, denken na over de impact ervan en confronteren anderen met hun keuzes.
Meer weten?
Schrijf je in en zet je school op de Brusselse kaart

Een app voor veiliger verkeer in de schoolomgeving


Het Europees project Safety Around Schools wil het woon-schooltraject en het verkeer in de schoolomgeving veiliger maken door:
  • Gemotoriseerd vervoer te verminderen en te vertragen.
  • In kaart te brengen waar mensen zich onveilig voelen in het verkeer.
  • (Samen) stappen en fietsen aan te moedigen voor het woon-schooltraject.
GoodPlanet volgde dit schooljaar de mobiliteitssituatie in 4 Brusselse scholen van dichtbij op. Met de hulp van de deelnemende leerlingen en leerkrachten konden we heel wat gegevens verzamelen en analyseren via een digitale applicatie (in testfase).

Meer weten of je opgeven als testpersoon/testschool vanaf september 2018? 

Luchtkwaliteit 

In 60% van de scholen in België is de luchtkwaliteit verontrustend tot illegaal slecht. Oplossingen bestaan. Download  een affiche met eenvoudige stappen die GoodPlanet aanmoedigt en verspreid de boodschap op school. Doe bijvoorbeeld mee met de actie Filter Café Filtré, opgestart door enkele bezorgde ouders van een school uit de Pano-reportage over luchtkwaliteit rond scholen. Of schrijf je school in voor de campagne Paraat voor de schoolstraat.

Win een fiets-award 

 
Lanceerde je school een innovatief fietsproject? Dien het voor het einde van de zomervakantie in en je maakt onder andere kans op een Fietscircus-voorstelling op school.

www.bikebrussels.be/awards
Meer weten over onze mobiliteitsprojecten?

 Kevin Roeland
 02 893 08 10
* GoodPlanet coördineert het project Street Motion met de steun van:
GoodPlanet Belgium vzw - Edinburgstraat 26, 1050 Brussel - 02 893 08 08
We zijn elke werkdag bereikbaar van 9u tot 12u30 en 13u30 tot 17u.

Samen maken we van deze planeet een GoodPlanet
Met jouw steun kunnen we nóg meer mensen inspireren en overtuigen om duurzaam samen te leven. Voor giften vanaf 40 euro bezorgt GoodPlanet je een fiscaal attest.
Website: www.goodplanet.be
Nieuwsbrief: inschrijven - uitschrijven