Bekijk hier de online versie van deze nieuwsbrief

Duurzame steden en gemeenschappen
 

Gent en haar burgers zijn pioniers op het vlak van duurzame stadsontwikkeling. Vernieuwende initiatieven schieten er als paddenstoelen uit de grond en gedijen er goed. Het is dus niet geheel toevallig dat Gent dit voorjaar zowel het decor vormt voor de duurzame wandelzoektocht van Cera en GoodPlanet als voor een studiedag rond uitdagende groene speelplekken in de stad.

En wat dacht je van een wandelzoektocht die de duurzame initiatieven op jouw school in de kijker zet? Wij reiken jouw leerlingen de tools aan om deze activiteit eigenhandig in elkaar te boksen. Leuk extraatje om mee uit te pakken op het schoolfeest, nietwaar?

Cera GoodWalk
Van mei tot september in Gent


De wandelgids van Cera en GoodPlanet brengt je van de ene ontdekking naar de andere. Onderweg ga je op je eigen tempo op zoek naar antwoorden op de wedstrijdvragen. Je wandelt bovendien langs tal van culturele bezienswaardigheden.
 
Zo doe je de GoodWalk 

GoodWalk @ school
Jouw leerlingen zetten duurzame inspanningen op school in de kijker

 
Een drinkfontein waar leerlingen hun drinkbus kunnen vullen. Kippen of een composthoop. Een moestuin met zelfgekweekt lokaal lekkers. Een plekje waar de natuur ongestoord mag groeien of bloeien. Het favoriete hoekje van jouw leerlingen. De mooiste muur van de school.

Jouw leerlingen brengen de route in kaart. Wij reiken de nodige tools aan om stap voor stap jullie eigen duurzame wandelzoektocht door de school te realiseren. Resultaat: aangenaam verraste ouders, buren en grootouders tijdens het schoolfeest, een oudercontactavond of het jaarlijkse eetfestijn. En leerlingen, leerkrachten en directie die terecht staan te blinken van trots op hun 'GoodSchool'.

Gentse scholen kunnen als kers op de taart een professioneel gelay-oute en gedrukte versie van de eigen wandelgids winnen of een bezoek van een bekende Gentenaar die de GoodWalk eens komt uitproberen.
 
Schrijf je nu in en ontvang midden april de nodige tools

Studiedagen speelgroen
 

GoodPlanet organiseert in samenwerking met stad Gent en stad Antwerpen twee studie- en uitwisselingsdagen over uitdagende groene speelplekken in de stad.
Gent - 24 april 2018: Groene avontuurlijke schoolspeelplaatsen

In de voormiddag delen experten kennis en ervaring rond speelplaatsvisie, planning en het participatief proces van een speelplaatsproject. In de namiddag bezoeken we met de fiets enkele interessante groene schoolspeelplaatsen.
Antwerpen - 25 april 2018: 
Uitdagend publiek speelgroen
 

We zoomen in op de innovatieve visie van de stad op speelweefsel. Daarna starten we een debat rond risico’s en veiligheid bij speelgroen. In de namiddag bezoeken we twee publiek toegankelijke, uitdagende groene speelplekken.
Deze studiedagen kaderen in een Europees uitwisselingsproject rond groene ruimtes in de stad. Professionals uit Barcelona, Montpellier en Kopenhagen tekenen present. 
Deelname is gratis. We vragen wel een bijdrage voor de lunch. Snel inschrijven, want de plaatsen zijn beperkt.
Cera GoodWalk en GoodWalk@School: met de steun van Cera & stad Gent
Studiedagen PROGRESS: i.s.m. stad Gent, provincie Oost-Vlaanderen & stad Antwerpen


   
GoodPlanet werd op in september 2016 door een professionele jury gekozen als ambassadeur van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen in België. Samen met de andere SDG Voices gaan we de uitdaging aan om de SDG’s bekend te maken bij de Belgische bevolking. www.sdgs.be
GoodPlanet Belgium vzw - Edinburgstraat 26, 1050 Brussel - 02 893 08 08
We zijn elke werkdag bereikbaar van 9u tot 12u30 en 13u30 tot 17u.

Samen maken we van deze planeet een GoodPlanet
Met jouw steun kunnen we nóg meer mensen inspireren en overtuigen om duurzaam samen te leven. Voor giften vanaf 40 euro bezorgt GoodPlanet je een fiscaal attest.
Website: www.goodplanet.be
Nieuwsbrief: inschrijven - uitschrijven