Bekijk hier de online versie van deze nieuwsbrief

Het gerecht van jouw leerlingen geserveerd in de Eurostar-trein?


Deze internationale wedstrijd daagt jongeren uit om een duurzaam gerecht voor zakenreizigers te bedenken. De winnende culinaire creatie zal vanaf november 2018 drie maanden lang gesmaakt worden door de passagiers van de meest prestigieuze reisklasse in de Eurostar-treinen. Via een woordje uitleg op de menukaart ontdekken de reizigers de visie en inspiratie van de winnende jonge kok(s). 
Nathalie Kostman, Belgische finaliste van de eerste editie, deelt in een korte videoboodschap waarom ze deelnam aan de wedstrijd en een tip om het beste uit jouw gerecht te halen.
We staan voor aanzienlijke milieu-uitdagingen die ons doen nadenken over zowel de herkomst en duurzaamheid als de smaak en presentatie van ons voedsel. Via deze wedstrijd willen we de aandacht vestigen op duurzame inkoop en aan de kwaliteit van voedsel alsook het gebruik van ingrediënten van lokale herkomst.”

Raymond Blanc, Michelin-sterrenchef, culinair directeur bij Eurostar Business Premier en juryvoorzitter van deze wedstrijd.

Voor wie? 

Alle jongeren tussen 15 en 19 jaar uit België, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk kunnen aan de wedstrijd deelnemen. Dit kan individueel of via hun klas/school. Leerkrachten worden gevraagd om één projectleider aan te duiden per inzending. 
Uiterste datum voor deelname: 29 juni 2018
Meer weten en inschrijven
Eten betekent kiezen: vlees of veggie, chocoladereep of appel, frisdrank of water? Elke dag, van boekentas tot bord, van speelplaats tot refter, moet er gekozen worden. Maar hoe bewust maken we die keuze? Waar komt ons voedsel vandaan?

Jouw school is de ideale plek om jongeren nieuwsgierig te maken en interesse op te wekken in gezonde en duurzame voeding. 

Blijf op de hoogte van ons project GoodFood@School in samenwerking met Fairtrade Belgium en Rikolto (Vredeseilanden) door je in te schrijven op de nieuwsbrief.
Een wedstrijd van Eurostar, in samenwerking met GoodPlanet Belgium, Fondation GoodPlanet en Young People's Trust for the Environment.

Sustainble Development Goals

GoodPlanet werd door een professionele jury gekozen als ambassadeur van de Duurzame Ontwikkelings-doelstellingen in België. Samen met de andere SDG Voices gaan we de uitdaging aan om de SDG’s bekend te maken bij de Belgische bevolking. www.sdgs.be
Deze culinaire wedstrijd focust op deze SDG's >>> 
GoodPlanet Belgium vzw - Edinburgstraat 26, 1050 Brussel - 02 893 08 08
We zijn elke werkdag bereikbaar van 9u tot 12u30 en 13u30 tot 17u.

Samen maken we van deze planeet een GoodPlanet
Met jouw steun kunnen we nóg meer mensen inspireren en overtuigen om duurzaam samen te leven. Voor giften vanaf 40 euro bezorgt GoodPlanet je een fiscaal attest.
Website: www.goodplanet.be
Nieuwsbrief: inschrijven - uitschrijven