GoodPlanet Belgiuminspireert jong en oud om een duurzame samenleving te realiseren, door positieve acties te ondernemen en expertise te delen. Jaarlijks bereiken onze 60 medewerkers zo meer dan 500.000 kinderen, jongeren en volwassenen over heel België.
Run for GoodPlanet
Op zondag 27 mei 2018 lopen 40.000 mensen samen 20 km door Brussel. Loop je mee en kan er voor jou nog een uitdaging bij? Maak je sportieve inspanning extra zinvol door je aan te sluiten bij ons GoodTeam. Laat je kilometers sponsoren en zet zo mee je schouders onder een duurzame samenleving. Samen maken we van onze planeet een 'GoodPlanet'.

Be part of the GoodTeam
 • Schrijf je in via dit formulier en bezorg ons je deelnemersbijdrage voor 11 april 2018.

  Van zodra we jouw inschrijving en bijdrage van 30 euro ontvangen hebben, doen wij het nodige. Zo kan jij je focussen op je training en hoef je de dag zelf enkel je rugnummer op te halen.

  Waarom 30 euro? Inschrijven voor de 20 km van Brussel kost 25 euro. Wij doen er 5 euro bovenop zodat jij ons kan vertegenwoordigen in een sportief GoodPlanet T-shirt. En we wachten je aan de aankomst op met een verfrissend drankje en een gezonde snack.

  Schrijf je bijdrage over op het rekeningnummer BE41 5230 8017 3710 van GoodPlanet Belgium. Gebruik hiervoor de mededeling: 'Run for GoodPlanet – inschrijving (jouw naam)'
 • Laat je (trainings)kilometers sponsoren en verzamel zo financiële steun voor GoodPlanet-projecten.

  Schrijf het totaalbedrag dat je verzamelde voor eind mei over op het rekeningnummer BE41 5230 8017 3710 van GoodPlanet Belgium. Gebruik hiervoor de mededeling: 'Run for GoodPlanet – sponsoring (jouw naam + email)'

  Goed om weten: voor giften vanaf 40 euro krijg je een fiscaal attest zodat je 45% van jouw gift terug kan krijgen via de belastingen. Wanneer jouw buurvrouw, collega, broer of vriendin jou dus voor 40 euro of meer sponsort, is het voor haar/hem interessanter om de gift rechtstreeks aan GoodPlanet over te maken.

Join the GoodPlanet movement Dankzij jullie engagement en de giften die jullie verzamelen kunnen we onze impact in de samenleving vergroten.

Nu al inspireren en motiveren we jaarlijks 500.000 kinderen, jongeren en volwassenen om zich opnieuw verbonden te voelen met de natuur in hun omgeving, om duurzame voeding op het menu te zetten, om even goed of zelfs beter te leven met minder afval, om rationeel om te springen met water en energie, om te kiezen voor een zachtere mobiliteit, om samen te leven met begrip voor elkaar.

60 medewerkers en tientallen vrijwilligers uit alle hoeken van het land zetten hiervoor dagelijks hun knowhow en passie op het vlak van duurzame ontwikkeling in.

De giften die jij voor GoodPlanet verzamelt, geven ons de kans om ook als organisatie duurzaam te groeien. Om nog meer mensen enthousiast te maken om actie te ondernemen voor een duurzame samenleving. Blijf op de hoogte door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief en volg ons op Facebook voor een dagelijkse dosis GoodNews.


The first 'plogging' in Belgium: participate! Plogging is een concept uit Zweden. Tijdens het lopen verzamel je zwerfvuil dat je daarna in de vuilnisbak gooit. Eenvoudig en efficiënt. En ideaal als training voor de 20 km door Brussel. Daarom haalt GoodPlanet het concept naar België.

Wanneer? Zaterdag 21 april 2018, Dag van de Netheid van de stad Brussel

Waar? We spreken af om 13u30 op het Bockstaelplein in Laken. Onze missie: samen de Bockstaellaan afvalvrij maken.
Daarna nodigen we iedereen uit om samen naar de Beurs te lopen (4 km) om deze Dag van de Netheid feestelijk af te sluiten.
Om 16u komen alle actievoerders daar samen voor een verdiend hapje en drankje in goed gezelschap.

Meedoen? Meer weten? Laat van je horen: f [dot] leroy [at] goodplanet [dot] be