GoodPlanet Belgiuminspireert jong en oud om een duurzame samenleving te realiseren, door positieve acties te ondernemen en expertise te delen. Jaarlijks bereiken onze 60 medewerkers zo meer dan 500.000 kinderen, jongeren en volwassenen over heel België.
Expo archief
Human – United for a GoodPlanet
Yann Arthus-Bertrand en Dieter Telemans sloegen (nogmaals) de handen in elkaar voor een GoodPlanet. Van 30 april tot 30 september 2016 kan je in Nieuwpoort deze tentoonstelling bezoeken, waarvoor de nadruk ligt op het thema 'samen-leven'. Samen met CWRM (Coming World Remember Me) wil GoodPlanet Belgium in deze woelige tijden meer dan ooit een positieve boodschap brengen van verbondenheid.


In zijn film 'Human' gaat Yann Arthus-Bertrand de dialoog aan met de gehele mensheid. Met prachtige getuigenissen van mannen en vrouwen uit 60 verschillende landen en adembenemende beelden van onze planeet, maakte hij een ontroerend portret van onze wereld. Het resultaat is een meesterwerk over wat ons allemaal 'mens' maakt. De film is in de expo-ruimte in een constante loop te zien, net als een aantal schitterende luchtfoto's en portretten die werden genomen tijdens de opnamen van de film.
Dit beeldmateriaal wordt verrijkt met de foto's van Dieter Telemans. Met zijn werk kaart hij sociale ongelijkheden en de impact van de mens op onze planeet aan. Speciaal voor deze tentoonstelling selecteerde hij een aantal foto's waarmee hij de universele zoektocht van de mens naar geluk in beeld brengt.

Dieter Telemans werkte ook met GoodPlanet samen in het kader van het project 'Samen 11 miljoen', waarvan je in deze tentoonstelling een korte introductie zal zien. Voor dit project brengt GoodPlanet mensen van allerlei origine samen om te werken aan meer verdraagzaamheid en solidariteit.Kalender
  • 30 april tot 30 september 2016
    van dinsdag t.e.m. zaterdag,
    telkens tussen 13u30 en 18u
    Locatie: Historische site Bommenvrij
    Schoolstraat 48, Nieuwpoort


Meer info over deze tentoonstelling:
Bram Soenens
+32 (0)473 56 02 89
b [dot] soenens [at] goodplanet [dot] be


GoodPlanet! Water!
De tentoonstelling GoodPlanet! Water! brengt het artistiek oeuvre van twee kunstenaars samen in een unieke tentoonstelling over water. Deze expo brengt niet alleen de waterproblematiek in beeld, maar vertelt ook het verhaal van tientallen waterhelden wereldwijd. Want hoopgevende en inspirerende projecten, die zijn er.


Yann Arthus-Bertrand De Franse (lucht)fotograaf én cineast Yann Arthus-Bertrand weet als geen ander de schoonheid van de aarde vast te leggen. Hij brengt de waterproblematiek op een veelzijdige manier in beeld en doet ons inzien dat de toekomst van water nauw verbonden is met die van de mensheid. Laat je inspireren door de indrukwekkende pracht van de natuur.


Dieter Telemans Voor GoodPlanet! Water! reisde Belgisch fotograaf Dieter Telemans de wereld rond, op zoek naar inspirerende oplossingen en goede praktijkvoorbeelden met betrekking tot waterzuivering en -besparing. Hij fotografeerde traditionele methodes om regenwater te oogsten in de Thar-woestijn van India, maar ook in België werden goede praktijkvoorbeelden geselecteerd en in beeld gebracht. Laat je verrassen door de creativiteit en vindingrijkheid van kinderen, jongeren, kunstenaars, wetenschappers en bedrijven uit de watersector wereldwijd.


Meer info over deze tentoonstelling:
Bram Soenens
+32 (0)473 56 02 89
b [dot] soenens [at] goodplanet [dot] be