GoodPlanet Belgiuminspireert jong en oud om een duurzame samenleving te realiseren, door positieve acties te ondernemen en expertise te delen. Jaarlijks bereiken onze 50 medewerkers zo 350.000 kinderen, jongeren en volwassenen over heel België.
Expo
Foto-expo 'To Bee or not to Bee' Bijen voor mens en natuur
Van 2 juni tot 22 september 2017, op het Domein van de Grotten van Han
Zijn insecten nuttig? Een vraag die je vaak hoort, hoewel niemand nog twijfelt aan het nut van bijen. In Europa is 84% van de landbouwgewassen afhankelijk van bestuivers. Zonder bijen dus geen diversiteit op ons bord of in de natuur. Om hun essentiële rol te benadrukken, geeft GoodPlanet bestuivers en meer bepaald bijen de hoofdrol in deze expo.

Welke bijensoorten komen in België voor? Waarom zijn ze zo belangrijk voor de mens en de biodiversiteit? Hoe komt het dat ze vandaag de dag moeilijk overleven? En vooral: wat kan jij doen om de bijen te helpen? Je ontdekt het deze zomer allemaal tijdens een bezoek aan de expo op het Domein van de Grotten van Han.

Een initiatief van GoodPlanet Belgium, in samenwerking met Aculea-Natuurpunt, Natagora, het projet Sapoll (SAuvons nos POLLinisateurs), fotograaf Dieter Telemans en met de steun van het Waals Gewest.

Waar? Op het grasveld aan de uitgang van het Domein van de Grotten van Han, tegenover de speeltuin en vlakbij tearoom La Verrière
Wanneer? Van 2 juni tot 22 september 2017, elke dag publiek toegankelijk

Goed om weten: de info op de fotopanelen is drietalig (Nederlands, Frans en Engels) en de expo kan met het hele gezin gratis bezocht worden.