Nieuwsbrief 9 - Pimp je speelplaats 3.0 – 25/10/2017
 

Netwerkdag ‘Educatie en spel op de speelplaats’

Wat met de groene speelplaats na de aanleg? Hoe maak je er gebruik van tijdens je lessen? En hoe stimuleer je boeiend spel? Pimp je speelplaats organiseert in november 'netwerkdagen' hierover in Oosterzele, Heverlee en Antwerpen.
Kijk hier voor data en inschrijving.

Oproep Pimp je speelplaats 4

Ook dit jaar kan je school zich weer inschrijven voor ‘Pimp je speelplaats’. Sleep 4000 euro in de wacht voor groenaanleg en begeleiding en tover je speelplaats om tot een boeiende, avontuurlijke en gezonde speel- en leerplek. Inschrijven kan in december en januari. Hou de facebookpagina en nieuwsbrief in de gaten voor de exacte data!
Bereid je alvast voor door met het leerkrachtenteam een 'Speelplaatsvisie' te ontwikkelen.

School in de kijker

Pimp je speelplaats bezocht speelplaatsen in Berlijn, waar véél scholen een groene speelplaats hebben! Rotsen, zand, water en veel stevige struiken en bomen vormen de basis. Hoe ziet de speelplaats van Schweizerhof Grundschule eruit? Ontdek het hier!

Risico’s op de speelplaats

Kinderen moeten leren omgaan met risico’s. Een ideale plek daarvoor is de speelplaats. En dat vinden wij niet alleen! Meer dan 16 aantal landen wereldwijd stelden hiervoor een verklaring op. GoodPlanet coördineert Pimp je speelplaats en maakt deel uit van deze ‘International Schoolground Alliance’. Zo leren we van de Verenigde Staten, Zweden, Chili, Australië … en zij van ons!
Lees hier de verklaring.
 

Contact: info@pimpjespeelplaats.be

Wil je deze nieuwsbrief liever niet meer ontvangen?
Stuur ons een mail via deze link ›

Het project 'Pimp je Speelplaats 3.0' is een initiatief van Cera, KBC, GoodPlanet Belgium en de Vlaamse Overheid. Doel is om schoolspeelplaatsen boeiender en natuurrijker te maken. 25 scholen in Vlaanderen en Brussel krijgen tot 4000 euro steun en begeleiding om zo een speelplaats te realiseren. Het enthousiasme en het debat rond dit thema zwengelen we aan via een expertisenetwerk en doelgerichte communicatie. Met een afgestemde toekomstvisie voor schoolspeelplaatsen in Vlaanderen en Brussel gaan we voor een nieuwe standaard in plaats van de welgekende klassieke grijze betonnen speelplaats.
Facebook
Facebook
Pimpjespeelplaats.be
Pimpjespeelplaats.be
Pinterest
Pinterest