Nieuwsbrief 8 - Pimp je speelplaats 3.0 – 10/05/2017

Uitdagende speelplaatsen en risico’s


Een uitdagende speelplaats geeft kinderen kansen om te leren omgaan met risico’s. Maar hoe zorgen we ervoor dat een boeiende, natuurrijke speelplaats toch voldoende veilig is? Het Pimp je speelplaatsteam ontwikkelde een document boordevol antwoorden op (moeilijke) vraagstukken. 
Bekijk elke fase in het tot stand komen van de speelplaats (van visievorming over ontwerp, tot gebruik) door de veiligheidsbril.

Doe-dag & prijsuitreiking

Op 19 april ontdekten heel wat Pimp-scholen de groene speelplaats van school Poelbos in Jette. De leerkrachten en ouders staken heel wat op van mekaar. 25 laureaten werden door de leerllingenraad van Poelbos origineel gefeliciteerd! Foto’s vind je hier.

Oproep!

Scholen zitten boordevol leuke ideeën en die bereiken ons van tijd tot tijd. Maar we willen meer!
→ Hoe communiceren jullie over de groene speelplaats? Stuur een kort tekstje (max. 10 zinnen) en een leuke foto naar info@pimpjespeelplaats.be. De leukste resultaten komen in de volgende nieuwsbrief.

'Onze leerlingen spelen tijdens de naschoolse opvang zo goed als altijd buiten. Regenkledij en warme onderhemdjes zijn een aanrader!'

→ Trots op je speelplaatsproject? Zet je school in de kijker!  Stel zoals deze scholen een tekstje en inspirerende foto’s voor en kom op onze website.
 

Activiteitengids

Mei is de internationale speelplaatsmaand! Overal ter wereld zijn scholen bezig met groene speelplaatsen en boeiende buitenactiviteiten. The International School Ground Alliance maakte voor hen en voor jullie een activiteitengids! 76 ideeën rond buiten leren, spel en exploratie en een gezonde levensstijl. 21 landen brachten activiteiten aan en wij natuurlijk ook! (Kampen bouwen) Doe inspiratie op in de ‘Activity Guide’ en registreer je school! Want heel de wereld mag weten dat Belgische scholen gezellige speelplaatsen belangrijk vinden!
 

Contact: info@pimpjespeelplaats.be

Wil je deze nieuwsbrief liever niet meer ontvangen?
Stuur ons een mail via deze link ›

Het project 'Pimp je Speelplaats 3.0' is een initiatief van Cera, KBC, GoodPlanet Belgium en de Vlaamse Overheid. Doel is om schoolspeelplaatsen boeiender en natuurrijker te maken. 25 scholen in Vlaanderen en Brussel krijgen tot 4000 euro steun en begeleiding om zo een speelplaats te realiseren. Het enthousiasme en het debat rond dit thema zwengelen we aan via een expertisenetwerk en doelgerichte communicatie. Met een afgestemde toekomstvisie voor schoolspeelplaatsen in Vlaanderen en Brussel gaan we voor een nieuwe standaard in plaats van de welgekende klassieke grijze betonnen speelplaats.
Facebook
Facebook
Pimpjespeelplaats.be
Pimpjespeelplaats.be
Pinterest
Pinterest