Nieuwsbrief 7 - Pimp je speelplaats 3.0 – 12/04/2017
 

Laureaten Pimp je speelplaats 3.0

De laureaten van de derde editie van Pimp je speelplaats zijn bekend! De jury kreeg véél goede dossiers voorgeschoteld. De 25 gekozen scholen starten met een budget van 4000 euro om hun speelplaats om te toveren in een b(l)oeinde plek! Via netwerkmomenten wisselen ze tijdens het traject hun ervaringen uit met andere scholen.

Doe-dag op school Poelbos 

‘Het belang van kampen bouwen’, ‘Een logische inrichting’, ‘Outdoor education’,.. het zijn maar een aantal van de boeiende workshops die je op woensdag 19 april (de Buitenspeeldag!) in school Poelbos in Jette kan volgen.
Inschrijven kan nog tot 14 april.

Zorgzaamheid voor de groene speelplaats

'De zorgzaamheid die kinderen opbrengen voor een groene speelplaats is mooi om te zien', zo zegt Lynn Smedt, directeur van school Poelbos. Kijk al vast even waar de Doe-dag van 19 april doorgaat en ontdek een boeiend speelplaatsproject.

Doe mee aan de buitenlesdag op 27 april

Op de speelplaats en daarbuiten ligt een schat aan leerkansen. Trek op woensdag 27 april met je leerlingen naar buiten! Op www.buitenlesdag.be ontdek je educatief materiaal (LO, SO). De buitenlesdag is een initiatief van Mos en GoodPlanet.
 

Tips voor een leuke speeltijd

Hoe voelen de leerlingen zich tijdens de pauzes op de speelplaats van jouw school? Wat kan je doen om te zorgen voor minder ruzie en meer rust en plezier? Ontdek 8 tips voor een leukere speeltijd.

Contact: info@pimpjespeelplaats.be

Wil je deze nieuwsbrief liever niet meer ontvangen?
Stuur ons een mail via deze link ›

Het project 'Pimp je Speelplaats 3.0' is een initiatief van Cera, KBC, GoodPlanet Belgium en de Vlaamse Overheid. Doel is om schoolspeelplaatsen boeiender en natuurrijker te maken. 25 scholen in Vlaanderen en Brussel krijgen tot 4000 euro steun en begeleiding om zo een speelplaats te realiseren. Het enthousiasme en het debat rond dit thema zwengelen we aan via een expertisenetwerk en doelgerichte communicatie. Met een afgestemde toekomstvisie voor schoolspeelplaatsen in Vlaanderen en Brussel gaan we voor een nieuwe standaard in plaats van de welgekende klassieke grijze betonnen speelplaats.
Facebook
Facebook
Pimpjespeelplaats.be
Pimpjespeelplaats.be
Pinterest
Pinterest