Nieuwsbrief 6 - Pimp je speelplaats 3.0 – 12/12/2016
 

Oproep Pimp je speelplaats 3.0

Wil je net als Ilia  geen ‘stomme lege speelplaats’ meer? Nog tot en met 13 februari 2017 kan je je speelplaatsproject indienen. Je school maakt kans op steun tot 4000 euro en begeleiding van een coach. Eind maart kiest een deskundige jury de 25 mooiste projecten uit.


 

Inspiratiedagen

Op zoek naar ondersteuning en inspiratie voor je nieuwe speelplaatsproject?

Op 20 en 23 januari 2017 organiseren wij in Gent en Kessel-Lo inspiratiedagen voor iedereen die graag een project wil indienen, maar daarbij geconfronteerd wordt met bepaalde hindernissen. Tijdens deze inspiratiedagen willen we zoveel mogelijk ingaan op jullie concrete vragen en inspirerende oplossingen aanbieden voor mogelijke drempels.
Samen helpen we elkaar op weg: via praktijkvoorbeelden, deskundig advies van experten en ervaringen van anderen.
Om deze inspiratiedagen goed te kunnen voorbereiden, wachten wij op jullie input. Aarzel dus niet om je nu al in te schrijven voor één van deze twee dagen.

Wat is nieuw in Pimp je speelplaats 3.0?

Vorig jaar gaven we scholen die inclusief onderwijs aanbieden een duwtje in de rug. Voor de derde editie van Pimp je speelplaats schenken we ook extra aandacht aan kwetsbare scholen. We merkten immers dat deze scholen vaak meer moeilijkheden ondervinden om een speelplaatsproject op poten te zetten. We nemen dit mee in de jurering en ook tijdens de inspiratiedagen proberen we tegemoet te komen aan hun specifieke noden.

Daarnaast pasten we het systeem van coaching lichtjes aan. De coach van GoodPlanet komt nu enkel bij de start van het project naar de school. Nadien verwachten we de winnende scholen op 3 netwerkdagen, waar ze met de andere laureaten ideeën kunnen uitwisselen en met de aanwezige coaches verder kunnen werken aan hun speelplaatsplan.

Studiedag ‘Speelplaatsen van morgen’

250 aanwezigen deelden op de studiedag van 28 november een toekomstvisie voor speelplaatsen.
De presentaties en foto’s kan je hier bekijken.

Contact: info@pimpjespeelplaats.be

Wil je deze nieuwsbrief liever niet meer ontvangen?
Stuur ons een mail via deze link ›

Het project 'Pimp je Speelplaats 3.0' is een initiatief van Cera, KBC, GoodPlanet Belgium en de Vlaamse Overheid. Doel is om schoolspeelplaatsen boeiender en natuurrijker te maken. 25 scholen in Vlaanderen en Brussel krijgen tot 4000 euro steun en begeleiding om zo een speelplaats te realiseren. Het enthousiasme en het debat rond dit thema zwengelen we aan via een expertisenetwerk en doelgerichte communicatie. Met een afgestemde toekomstvisie voor schoolspeelplaatsen in Vlaanderen en Brussel gaan we voor een nieuwe standaard in plaats van de welgekende klassieke grijze betonnen speelplaats.

Deze inspiratiedagen kunnen rekenen op de gewaardeerde inbreng en betrokkenheid van:
Facebook
Facebook
Pimpjespeelplaats.be
Pimpjespeelplaats.be
Pinterest
Pinterest