Nieuwsbrief 5 - Pimp je speelplaats 3.0 – 24/11/2016
 

Nieuwe projectoproep: Pimp je Speelplaats 3.0

Vanaf 28 november 2016 tot en met 13 februari 2017 kan je je speelplaatsproject indienen. Je school maakt kans op steun tot 4000 euro en begeleiding van een coach! Tijdens netwerkmomenten doe je inspiratie op van andere scholen en helpt een coach je onder andere bij het uittekenen van een plan en de beplantingskeuze.

Dus aarzel niet!  Schrijf met het pedagogisch team een goed doordachte speelplaatsvisie uit. Brainstorm met de ‘Speelplaatswerkgroep’ hoe je de visie om kan zetten in de praktijk en dien je project inEind maart kiest een deskundige jury de 25 mooiste projecten uit. De kinderjury beloont haar favoriete projecten met een waardebon van 250 euro van AVEVE!
Pimpschool in de kijker
De leerkrachten en ouders van de Wijze Eik in Mariakerke sloegen ter ere van hun 50-jarig bestaan de handen in mekaar.  Tijdens klusdagen werd een amfitheater voor klastoneeltjes, een muziekmuur voor concerten en een speelheuvel gebouwd. Het project is nog niet af, maar het belooft alvast een prachtige speelplaats te worden.
Speelplaatsen van morgen, studiedag 28 november volzet!
25 enthousiastelingen schreven zich in voor de studiedag van Pimp je speelplaats van 28 november! ’s Ochtends inspireren Stijn Meuris en gemotiveerde sprekers hen rond de toekomstvisie van speelplaatsen, welbevinden en outdoor teaching. In de namiddag volgen boeiende workshops en excursies.   De presentaties vindt je nadien spoedig op de website van Pimp je speelplaats!

Contact: info@pimpjespeelplaats.be

Wil je deze nieuwsbrief liever niet meer ontvangen?
Stuur ons een mail via deze link ›

Het project 'Pimp je Speelplaats 2.0' is een initiatief van Cera, KBC, GoodPlanet Belgium, Klasse en de Vlaamse Overheid. Doel is om schoolspeelplaatsen boeiender en natuurrijker te maken. 25 scholen in Vlaanderen en Brussel krijgen tot 4000 euro steun en begeleiding om zo een speelplaats te realiseren. Het enthousiasme en het debat rond dit thema zwengelen we aan via een expertisenetwerk en doelgerichte communicatie. Met een afgestemde toekomstvisie voor schoolspeelplaatsen in Vlaanderen en Brussel gaan we voor een nieuwe standaard in plaats van de welgekende klassieke grijze betonnen speelplaats.
Facebook
Facebook
Pimpjespeelplaats.be
Pimpjespeelplaats.be
Pinterest
Pinterest