Nieuwsbrief 4 - Pimp je speelplaats 2.0 – 18/10/2016
 

Studiedag 'De speelplaats van morgen' - 28/11 - Heverlee (Leuven)

De klassieke, verharde speelplaats heeft haar tijd gehad. Ze sluit niet meer aan bij de wensen van leerlingen, ouders en leerkrachten. De pedagogische kansen van de buitenruimte worden onvoldoende benut. De speelplaats, waar leerlingen vele uren spenderen, verdient alle aandacht.

Hoe ziet de speelplaats van morgen eruit? Waarom kiezen voor een gevarieerde, groene speelplaats? Waarom zijn de leerlingen beter af met deze speelplaats? Welke educatieve mogelijkheden heeft de speelplaats voor de leerkrachten? Welke impact heeft dit alles op de school?
Ontdek tijdens deze studiedag het belang van speelplaatsen met visie.
Sprekers met een uiteenlopende achtergrond gaan in op verschillende aspecten van de toekomstvisie van de speelplaats, een instrument ontwikkeld door een adviesgroep van ‘Pimp je speelplaats’.
Deze studiedag richt zich in de eerste plaats tot ontwerpers en sleutelfiguren in het onderwijs: pedagogische begeleiders, beleidsmedewerkers, veiligheidsexperts, onderwijsondersteunende diensten, schepenen … Iedereen met interesse voor speelplaatsen met visie is welkom.
Alle info, programma en inschrijven >
Studiedag 'De speelplaats van morgen'
Maandag 28 november 2016 van 9 - 16 uur
Departement Lerarenopleiding - Hertogstraat 178 - Heverlee (Leuven)
In samenwerking met:


Contact: info@pimpjespeelplaats.be

Wil je deze nieuwsbrief liever niet meer ontvangen?
Stuur ons een mail via deze link ›

Het project 'Pimp je Speelplaats 2.0' is een initiatief van Cera, KBC, GoodPlanet Belgium, Klasse en de Vlaamse Overheid. Doel is om schoolspeelplaatsen boeiender en natuurrijker te maken. 25 scholen in Vlaanderen en Brussel krijgen tot 4000 euro steun en begeleiding om zo een speelplaats te realiseren. Het enthousiasme en het debat rond dit thema zwengelen we aan via een expertisenetwerk en doelgerichte communicatie. Met een afgestemde toekomstvisie voor schoolspeelplaatsen in Vlaanderen en Brussel gaan we voor een nieuwe standaard in plaats van de welgekende klassieke grijze betonnen speelplaats.
Facebook
Facebook
Pimpjespeelplaats.be
Pimpjespeelplaats.be
Pinterest
Pinterest