Nieuwsbrief 3 - Pimp je speelplaats 2.0 – 23/06/2016
 

Noteer in je agenda:
studiedag Pimp je speelplaats, 28 november in Leuven

Zorg dat je erbij bent en ontdek de speelplaatsen van morgen, voor scholen met een visie!
Gie Deboutte, expert in welbevinden op school, staat alvast garant voor een boeiende lezing. Het definitieve programma volgt na de vakantie.

Laureaten – update!

Deze gelukkige scholen toveren momenteel hun schooldomein om tot een groene speelse oase. En soms gaat het razendsnel…

In De Krekel in Haaltert sloegen ouders en leerkrachten de handen in mekaar om een kikkerpoel, moestuin en buitenklas aan te leggen. Elk klas kreeg een klasboom. Leerlingen gebruiken hun creativiteit om hun school groen en mooi te maken.
De leerlingen en het Poelbosteam maken samen met ouders van het braakliggend terrein een groene speel-en ontdekplek die de naam Poelbos waardig is. Waar tot voor kort nog een oud gebouwtje stond, rennen en klauteren kinderen nu op de speelheuvels in de schooltuin van Poelbos in Jette.

Inspiratie – prijsuitreiking

Naast veel enthousiaste ouders en leerkrachten, diploma’s en taart waren er ook boeiende workshops te volgen. De presentaties zijn voor iedereen interessant en staan online. Ontdek meer over verbondenheid, veiligheid, participatie, inclusie, spelen met losse materialen en een stappenplan om aan de slag te gaan.

Overbrug de zomermaanden zonder zorgen

Het groeit, bloeit… en vraagt aandacht! Hier vind je organisatorische tips voor minimaal onderhoud.

School in de kijker

Elke druppel telt in Sint-Joost-aan-Zee!
Een groene en gezonde speelplaats die je begiet met liters en liters drinkbaar kraantjeswater, dat was een brug te ver voor Sint-Joost-aan-Zee. Ze startten het project ‘Elke druppel telt’ en gebruiken nu het regenwater dat op het dak valt om hun schooltuin te begieten. Afvalwater wordt op school weer proper dankzij een didactische waterzuiveringsinstallatie. Sint-Joost-aan-Zee won met dit project de Belgische Energie en Milieuprijs 2016.

Misschien komt jouw duurzaam schoolproject ook in aanmerking voor deze prijs? Ontdek het hier.

Facebookgroep ouders

Koogo ondersteunt ouderwerkingen van scholen en heeft nu een heuse (gesloten) Pimp je speelplaats-Facebookgroep voor enthousiaste en ijverige ‘Pimp’-ouders. Wissel ideeën uit en doe inspiratie op via deze groep.

Contact: info@pimpjespeelplaats.be

Wil je deze nieuwsbrief liever niet meer ontvangen?
Stuur ons een mail via deze link ›

Het project 'Pimp je Speelplaats 2.0' is een initiatief van Cera, KBC, GoodPlanet Belgium, Klasse en de Vlaamse Overheid. Doel is om schoolspeelplaatsen boeiender en natuurrijker te maken. 25 scholen in Vlaanderen en Brussel krijgen tot 4000 euro steun en begeleiding om zo een speelplaats te realiseren. Het enthousiasme en het debat rond dit thema zwengelen we aan via een expertisenetwerk en doelgerichte communicatie. Met een afgestemde toekomstvisie voor schoolspeelplaatsen in Vlaanderen en Brussel gaan we voor een nieuwe standaard in plaats van de welgekende klassieke grijze betonnen speelplaats.
Facebook
Facebook
Pimpjespeelplaats.be
Pimpjespeelplaats.be
Pinterest
Pinterest