Nieuwsbrief 2 - Pimp je speelplaats 2.0 – 16/02/2016
 

Pimp je speelplaats 2.0:  waag je kans!!

Nog tot en met 16 maart kan je je speelplaatsproject indienen. Je school maakt kans op steun tot 4000 euro en begeleiding van een coach! De coach helpt je onder andere bij het uittekenen van het plan en de beplantingskeuze.

Dus aarzel niet!  Schrijf met het pedagogsch team een goed doordachte speelplaatsvise uit. Brainstorm met de ‘Speelplaatswerkgroep’ hoe je de visie om kan zetten in de praktijk en dien je project in. Eind april kiest de volwassenjury de 25 mooiste projecten uit. De kinderjury beloont haar favoriete projecten met een waardebon van 250 euro van AVEVE! 

Veel succes!

In 6 stappen naar een droom van een speelplaats

Ook deze tool kan helpen bij de voorbereiding van je project voor Pimp 2.0. Hoe goed werkt de speelplaats vandaag en hoe beleven kinderen ze? Onderzoek het met dit stappenplan van Kind & Samenleving.

Schreeuw het van de daken!

De school besloot om de speelplaats te vergroenen? Maak het kenbaar. Download de Pimp poster, print hem af en hang hem op in je school. Tip: Pimp je poster! Hang hem op een vaste plek en kleef in het witte kader steeds de laatste nieuwtjes van het project.

School in de kijker

Variatie! Dat is het toverwoord op de vernieuwde speelplaats van School ‘Hoedjes van papier’ in Deurne. Variatie in ondergrond: zand, boomschors, stenen, aarde. Variatie in reliëf en heel veel speelmogelijkheden! Kijk hier wat zij deden met het Pimp budget van de eerste editie.

Contact: info@pimpjespeelplaats.be

Wil je deze nieuwsbrief liever niet meer ontvangen?
Stuur ons een mail via deze link ›

Het project 'Pimp je Speelplaats 2.0' is een initiatief van Cera, KBC, GoodPlanet Belgium, Klasse en de Vlaamse Overheid. Doel is om schoolspeelplaatsen boeiender en natuurrijker te maken. 25 scholen in Vlaanderen en Brussel krijgen tot 4000 euro steun en begeleiding om zo een speelplaats te realiseren. Het enthousiasme en het debat rond dit thema zwengelen we aan via een expertisenetwerk en doelgerichte communicatie. Met een afgestemde toekomstvisie voor schoolspeelplaatsen in Vlaanderen en Brussel gaan we voor een nieuwe standaard in plaats van de welgekende klassieke grijze betonnen speelplaats.
Facebook
Facebook
Pimpjespeelplaats.be
Pimpjespeelplaats.be
Pinterest
Pinterest