Nieuwsbrief 1 - Pimp je speelplaats 2.0 – 1/02/2016
 

Pimp je speelplaats 2.0:  op vraag van vele scholen!

Meer dan 500 scholen dienden in 2015 een project in voor Pimp je speelplaats. Een 2de editie kon niet uitblijven. Dit jaar ligt de focus op welzijn!

Hoe de kinderen de speeltijd beleven bepaalt mee hoe ze zich op school voelen. Maak ook van jullie school een gevarieerde, groene plek die tegemoet komt aan de (bijzondere) behoefte van elk kind!

25 scholen maken dit jaar kans op een projectsteun van maximum 4000 euro en/ of een AVEVE-aankoopbon van 250 euro. De gelukkige scholen krijgen begeleiding van een  coach die hen tips zal geven voor het opmaken van een inrichtings-, beplantings- en beheersplan. De jury heeft speciale aandacht voor scholen die rekening houden met inclusie en integrale toegankelijkheid en scholen die hun speelplaats openstellen.

Schrijf je school in voor Pimp je speelplaats 2.0 vóór 17 maart 2016.

Veel succes!

Bereid je project voor:
Werk een Speelplaatsvisie uit!

Zet je pedagogisch team rond de tafel en werk een speelplaatsvisie uit. Hoe kan elke leerling er tot zijn recht komen? Het werkmiddel 'Speelplaatsvisie vormen' zet je op weg.

De kwaliteitsvolle schoolspeelplaats van de toekomst

Tijdens de eerste editie van Pimp je speelplaats werkte een adviesgroep van experten op het vlak van welzijn, onderwijs, jeugd en natuur en ervaren ontwerpers aan een toekomstvisie voor scholen in Vlaanderen en Brussel. Hoe de speelplaats van de toekomst eruitziet, wat er te beleven valt en welk speelplaatsbeleid erbij hoort, vertellen de experten aan de hand van 8 streefpunten.

School in de kijker

OLV De Ham was laureaat bij de eerste editie van Pimp je Speelplaats. Ze blinken uit in straffe samenwerkingen en door openstelling van het terrein. Samen met de kleuteropleiding Thomas More creëerden ze een natuurspeelplek met een bouwhoek, buitenkeuken, muziekplek… Laat je inspireren en bekijk de foto’s.

Contact: info@pimpjespeelplaats.be

Het project 'Pimp je Speelplaats 2.0' is een initiatief van Cera, KBC, GoodPlanet Belgium, Klasse en de Vlaamse Overheid. Doel is om schoolspeelplaatsen boeiender en natuurrijker te maken. 25 scholen in Vlaanderen en Brussel krijgen tot 4000 euro steun en begeleiding om zo een speelplaats te realiseren. Het enthousiasme en het debat rond dit thema zwengelen we aan via een expertisenetwerk en doelgerichte communicatie. Met een afgestemde toekomstvisie voor schoolspeelplaatsen in Vlaanderen en Brussel gaan we voor een nieuwe standaard in plaats van de welgekende klassieke grijze betonnen speelplaats.
Facebook
Facebook
Pimpjespeelplaats.be
Pimpjespeelplaats.be
Pinterest
Pinterest