GoodPlanet Belgiuminspireert jong en oud om een duurzame samenleving te realiseren, door positieve acties te ondernemen en expertise te delen. Jaarlijks bereiken onze 50 medewerkers zo 350.000 kinderen, jongeren en volwassenen over heel België.
In de kijker
Verkeerseducatie voor de allerjongste voetgangers Aanbod voor Brusselse scholen

Verplaatsen je leerlingen zich regelmatig te voet rondom de school? Vind je het belangrijk dat ze van jongs af aan de verkeersregels leren kennen? In deze gratis workshops komen ze te weten hoe ze de stad op een veilige manier te voet kunnen ontdekken.

Traject
Voetgangersbrevet - 2e editie
Het traject start met een theoretische sessie gegeven door de leerkracht. Daarna bootsen de leerlingen een verkeersituatie na: een stuk op de stoep stappen en dan de straat oversteken. Dit gebeurt in een veilige omgeving (speelplaats of speeltuin in de buurt) en begeleid door een educatief medewerker van GoodPlanet. Na deze ervaring oefenen ze dezelfde situatie in real life in de buurt van de school.
Meer info ›

Workshop
De eerste stapjes in onze wijk!
Gedurende één voormiddag verkennen je leerlingen de schoolomgeving op een speelse manier. Tijdens de wandeling ontpoppen ze zich tot mini-experten in verkeersveiligheid via activiteiten zoals een blotevoetenpad, geluiden uit de stad en het platteland herkennen, een mobiliteitsspel waarbij je al je zintuigen nodig hebt, samen bouwen aan een prachtige maquette, ...
Meer info ›


Gratis workshops Da's ProperHoe maak je een thema als afvalbeheer en -preventie aantrekkelijk voor jongeren? Dat weten onze educatief medewerkers als geen ander. Het enige wat jij hoeft te doen is je klas nu meteen inschrijven, want het aantal gratis workshops is beperkt. Wij komen naar je toe met interactieve werkvormen, zoals een quiz, een debat of een rollenspel.

Meer weten?
Meteen inschrijven: www.dasproper.be

Een initiatief van Fost Plus, in samenwerking met de afval-intercommunales, de gewesten en GoodPlanet.