GoodPlanet Belgiuminspireert jong en oud om een duurzame samenleving te realiseren, door positieve acties te ondernemen en expertise te delen. Jaarlijks bereiken onze 50 medewerkers zo 350.000 kinderen, jongeren en volwassenen over heel België.
In de kijker
Gezocht: vrijwilligers voor team GoodPlanet op de Pukkelpop-camping Vanaf woensdagochtend 16 augustus tot en met zaterdagavond 19 augustus
Het vrijwilligersteam van GoodPlanet tekent voor het derde jaar op rij present op de Pukkelpop-camping. Onze missie? De kampeerders aansporen om hun afval in de juiste zak te droppen.

Hoe we dat aanpakken, wat we van jou als vrijwilliger verwachten en wat je ervoor terugkrijgt, ontdek je op het inschrijfformulier. Jouw gerecht binnenkort geserveerd in de Eurostar-trein? Wist je dat de uitstoot van voedselproductieketens verantwoordelijk is voor 25 tot 28% van de totale uitstoot van broeikasgassen wereldwijd? Als je veeteelt erbij telt, kom je aan nog eens 18% extra. Als we de klimaatverandering willen keren, ligt een deel van de oplossing dus op ons eigen bord.

Duurzame voeding is dan ook een thema waarop GoodPlanet volop wil inzetten als partner van de Eurostar-wedstrijd 'Bedenk een duurzaam Business Premier gerecht'.

Samen met GoodPlanet Foundation, Young Peoples Trust for the Environment en Raymond Blanc OBE, culinair directeur voor de Business Premier-reisklasse van Eurostar, willen we bij jongeren de passie voor duurzame voeding aanwakkeren. Deze unieke wedstrijd daagt hen uit om een duurzaam gerecht voor zakenmensen te bedenken, dat gesmaakt zal worden door de passagiers van de meest prestigieuze reisklasse in de Eurostar-treinen.

Alle jongeren tussen 15 en 19 jaar uit België, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk kunnen aan de wedstrijd deelnemen. Dit kan als individu of via hun respectieve scholen of jeugdgroepen.
Uiterste datum voor deelname: 8 september 2017

Meer informatie ›
Inschrijven ›
Reglement ›