Eet lokaal
Maandag 16 oktober 2023

Eet lokaal is één van de zes actiedagen van de GoodPlanet Challenges.

Eet lokaal is …
Kiezen voor lokale en seizoensgebonden groenten en fruit.

Waarom?
Omdat producten die uit verre landen worden ingevoerd of in verwarmde serres worden gekweekt voor heel wat vervuiling en een hoog energieverbruik zorgen. Bovendien zijn seizoensgroenten en -fruit van bij ons lekkerder, gezonder en geef je zo de lokale producenten een duwtje in de rug.

Hoe?
Er zijn twee niveaus van deelname. Niveau 1 is meer toegankelijk en minder moeilijk dan niveau 2. Je kan je engageren voor niveau 1 of 2 of allebei!

  • Niveau 1 : ik eet lokale en seizoensgebonden groenten en fruit.
  • Niveau 2 : ik steun de korte keten door een maaltijd te bereiden op basis van lokale groenten en fruit.
    Om meer betrokken te raken, nodigen wij je uit om lokale producenten te ontmoeten en een maaltijd te bereiden met lokale en seizoensgebonden groenten en/of fruit om samen van te genieten.

Meer informatie over voeding en hoe je de acties kan uitvoeren, vind je terug in het thematisch dossier en in de praktische fiches bij educatief materiaal.

Ik schrijf me in Bekijk de andere challenges Educatieve tools


Wil je nog verder werken rond het thema in de klas? Dat kan! Ontdek onze gratis workshops en trajecten:

  • GoodCook (voor 2e en 3e graad lager onderwijs)
  • Zie ze groeien – gratis zadenpakket vol biologische moestuinzaden, bijhorende recepten en een kleurrijke zaaikalender

Met de steun van de Vlaamse overheid.