GoodPlanet Belgiuminspireert jong en oud om een duurzame samenleving te realiseren, door positieve acties te ondernemen en expertise te delen. Jaarlijks bereiken onze 60 medewerkers zo meer dan 500.000 kinderen, jongeren en volwassenen over heel België.
Cera GoodWalk
De duurzame stadswandeling van Cera en GoodPlanet -
van 2 mei tot 30 september in Gent
Gent en haar burgers zijn pioniers op het vlak van duurzame stadsontwikkeling. Vernieuwende initiatieven schieten er als paddenstoelen uit de grond en gedijen er goed. Van de eerste fietsstraat ooit in ons land tot duizenden buren die elkaars auto's delen. Ook spullen en zelfs tuinen worden gretig gedeeld in Gent. Zo is er een stadstuintje dat je wakker schudt met kunst gemaakt met afval van voorbijgangers.

De wandelgids brengt je van de ene ontdekking naar de andere. Onderweg ga je op je eigen tempo op zoek naar antwoorden op de wedstrijdvragen. Je wandelt bovendien langs tal van culturele bezienswaardigheden. Even uitrusten? Vlij gezellig neer op een van de vele gevelbankjes. Voor een gezond hapje of sapje kan je onder andere terecht in een eetbar waar gekookt wordt met seizoensgebonden ingrediënten die men elders niet meer kon verkopen...

Zo doe je de Cera GoodWalk:
 1. Trek naar Gent op een dag naar keuze tussen 2 mei en 30 september 2018.
 2. Koop een wandelgids (met voordeelbonnen) voor 3 euro bij één van de verkooppunten:
  • de Stadswinkel van Gent - Botermarkt 17a, Gent
  • Vooruit - Sint-Pietersnieuwstraat 23, Gent
  • stationsbuffet/dagbladhandel Gent-Dampoort - Oktrooiplein 12, Gent
 3. Wandel de route van 6 km op je eigen tempo en beantwoord onderweg de wedstrijdvragen.
 4. Vul voor 30 september het online wedstrijdformulier in.
 5. Wacht in spanning af of jij de hoofdprijs wegkaapt: een treinreis voor twee personen naar Londen met Eurostar.

ContactSam Lathouwers - goodwalk [at] goodplanet [dot] be


Wedstrijd De wedstrijd loopt van 2 mei tot en met 30 september.
Je kan je antwoordformulier online indienen via deze website. Enkel online formulieren zijn geldig.
Iedereen mag slechts 1 keer deelnemen.


De antwoorden vind je na afloop van de wedstrijd terug op deze website.
Het reglement kan je hier raadplegen.
Voor scholen Drinkfontein, composthoop, moestuin, speelheuvel, plekje wilde natuur, mooie muur, sorteerhoek, fietsenstalling, … We zijn ervan overtuigd dat er ook op jouw school heel wat duurzame initiatieven te ontdekken zijn. Met de GoodWalk@School moedigen we scholen aan om hun engagement in de kijker te zetten.

Hoe? Je leerlingen gaan aan de slag met ons educatief materiaal. Op een creatieve manier puzzelen ze een wandelzoektocht op school in elkaar. Die kan dienen als originele activiteit voor jullie volgende opendeurdag, ouderavond, eetfestijn of schoolfeest. Zo ontdekken ouders, grootouders en buren op een verrassende manier hoe jouw school bijdraagt aan een duurzame samenleving.

De GoodWalk@School is gebaseerd op de Cera GoodWalk, de jaarlijke wandelzoektocht van Cera en GoodPlanet. Dit jaar strijkt de Cera Goodwalk neer in Gent. Deelnemende klassen of scholen uit regio Gent maken dan ook kans op een mooie prijs: een professioneel gelay-oute en gedrukte versie van hun eigen wandelgids of een bezoek van een bekende Gentenaar die de GoodWalk van de school persoonlijk komt uitproberen.

Schrijf je hier in en ontvang gratis het educatief materiaal.