GoodPlanet Belgiuminspireert jong en oud om een duurzame samenleving te realiseren, door positieve acties te ondernemen en expertise te delen. Jaarlijks bereiken onze 60 medewerkers zo meer dan 500.000 kinderen, jongeren en volwassenen over heel België.
Expo
Foto-expo 'To Bee or not to Bee' Bijen voor mens en natuur
Van 3 tot 23 december 2017, op het Domaine de Graux
Zijn insecten nuttig? Een vraag die je vaak hoort, hoewel niemand nog twijfelt aan het nut van bijen. In Europa is 84% van de landbouwgewassen afhankelijk van bestuivers. Zonder bijen dus geen diversiteit op ons bord of in de natuur. Om hun essentiële rol te benadrukken, geeft GoodPlanet bestuivers en meer bepaald bijen de hoofdrol in deze expo.

Welke bijensoorten komen in België voor? Waarom zijn ze zo belangrijk voor de mens en de biodiversiteit? Hoe komt het dat ze vandaag de dag moeilijk overleven? En vooral: wat kan jij doen om de bijen te helpen? Je ontdekt het allemaal tijdens een bezoek aan de expo.

Een initiatief van GoodPlanet Belgium, in samenwerking met Aculea-Natuurpunt, Natagora, het projet Sapoll (SAuvons nos POLLinisateurs), fotograaf Dieter Telemans en met de steun van het Waals Gewest.

Waar? Agro-ecologische boerderij Domaine de Graux, ingang via Rue Crotière 36, 7530 Gaurain-Ramecroix
Wanneer? Van 3 tot en met 23 december 2017, op woensdagnamiddag, zaterdag en zondag overdag of op afspraak : +32 (0)495 54 54 88

Goed om weten: de info op de fotopanelen is drietalig (Nederlands, Frans en Engels) en de expo kan met het hele gezin gratis bezocht worden.